Buah jambu batu

Nak tanya la,,saya mengandung suka sangat makan jambu batu,,,bahaya tak untuk kandungan 😅😅 sekarang mengandung 12 w... Kdg2 risau,..

18 Balas

Saya dari awal pregnant sampai sekarang dah second trimester jambu batu sentiasa ada dalam peti ais tak pernah putus stock 😃 dah terbiasa makan sebab masa first trimester alahan teruk. Tu jelah yang boleh telan. Memang husband sentiasa pastikan ada stock. Tak sempat habis dia dah beli lagi. Hihi.

Jambu batu bagus sbb kaya dgn vitC, lebih tinggi vitC nya berbanding buah oren. Jambu batu pn boleh naikkan hb. Kandungan gula pun rendah. Boleh je makan kalau takde alahan, dont worry. Sy pun hari2 makan jambu batu, sehari sebiji😋

tengok org ada boleh masok dengan lelain jenis buah. ada org oren je. sy buah tembikai je boleh. dari first trimester smpai la ke 4 bulan ni. kencing kotor pun takda alhamdulillah.

sy pun makan buah jambu batu, first dulu epal, skrg mmg jambu batu, habis je beli lagi.. bagus buah jambu batu ni.. buah avacado pun sama

mkn jer sis sbb masa 1st trimester slalunya ibu² akan dpt morning sickness+ aversion jadi apa yg blh masuk tekak mkn jer asal berpada yer

Tak perlu risau.. jambu batu sangat bagus tuk ibu hamil dan kandungan. Jambu batu bantu naikkan HB

2y ago

first trimester pun boleh mkn x?

Tiada masalah.. lagipun buah jambu paling tinggi kandungan Vit C 😋

jambu batu bagus utk cantikkn hb.. mkn lah byk2 kalau serasi..

Zat besi tinggi.. Elok mkn.. Sy pn mmg amalkan jambu batu

tak bahaya pun . banyak khasiat makan jambu batu tu .