Kontraksi palsu

Nak tanya lah kepada mommies² kat sana yang ada pengalaman atau dah ada anak. Saya first mum. Maklumlah noob lagi bab pregnancy ni. Dah 25 weeks, kontraksi palsu atau braxton hicks ni. Dia rasa macam mana ye? Sebab adakala saya rasa sakit kat bahagian bawah perut. Bila baring melentang sekejap mula rasa perut mengeras. Bila duduk rasa sakit kat bahagian bawah perut tapi hujung² pinggang. Gitu lah rasanya saya sekarang ni. Harap ibu² yang ada pengalaman ni boleh share lah#firstmom #bantujawab

2 Balas

Kejap ada kejap hilang. Hilang dalam masa yg lama. Maybe malam ni sakit tp kita masih boleh lelap. Esok mcm takde apa yg berlaku. Kontraksi betul dtg dgn kerap. Setiap 15 min, setiap 30 min, setiap sejam. And sakit betul nk tidur pun tak boleh. Rasa nk terajang org

dari apa yg sis nyatakan tu mcm braxton hicks. just pantau kalau ada spotting/bleeding.