KENCING KERAP BOLEH KELUAR AIR KETUBAN SEKALI KE ?

Hi nak tanya la kan, saya Bila dah selesai kencing . Bila bangun Mesti rasa mcm air nak keluar lagi. Org cakap air ketuban tu putih panas. Tapi tak reti nak bezakan. Sbb air kencing putih dan panas jugak Bila minum air banyak. Kesimpulan dia , macam mana kita nak tau tu ketuban ? Dia rasa macam air nak keluar ka ?

2 Balas

Beza air ketuban dgn kencing ni kalau air kencing kita boleh tahan. Air ketuban pula x boleh tahan walau mcm mana sekali pun. Ia bagaikan plastic penuh berisi air, bila bocor ia akan terus mengalir tanpa boleh ditahan. Mungkin yg sis alami sekarang ni adalah kekerapan nak buang air kecil sebab kepala baby dah engage. Baby tekan pundi kencing kita tu, tu pasal kerap sangat nak buang air kecil 😊

Btw dah 37w