skin problem

nak tanya knape kulit kaki bby saya macam ni??merah kering & kasar???kat celah2 paha & muka dia pun ada jugak..

skin problem
8 Balas

Macam eczema, sbb anak saya pun mcm ni jugak kulit dia, celah² pelipat semua merah sampai melecet, kulit kering.. Bawa jumpa doc,doc cakap eczema.. Lepas 3 hari sapu ubat yg doc bagi alhamdulillah licin dah kulit dia.. Lebih baik sis bawa anak jumpa doc 😊

Mcm ekzima..ank jiran pun mcm ni jugak satu badan kulitnya jadi kasar..dah mcm2 ubat mak dia try..kesian tgok dia garu2 smp bdarah kulitnya.tapi dah makin besar ni nampaknya dah hilang skit2..klu bf maknya pun kena jaga mkn jugak..semoga cepat sembuh

Bby sy hari tu mcm nie.. Sy bwk jmpe doc pakar kanak2 then doc ckp dry skin mybab kn die naik cm nie n gtal2... So doc ad bg ubt sapu.. Lotion.. Mandian n ubt mkn.. 2 day je alhamdulillah ilang semua sis...

Bby sye ada kat hidung... Pkai vaseline... Alhamdulillah okey tp kne sapu hari2.. Xbleh skip...

Boleh sapu lotion then tgk blk sabun mndi die kdg ad baby kulit die sensitif

sis,try letak gel vaseline tu.. ank sy pn cm ni. sykur skrg da ok..

anak sy pun bgini sis .lpas letak AOW pelan² sembuh

Cube sapu lotion calamine