Hospital government.

Nak tanya, klu hospital government, kita blh choose bilik ke? And suami blh teman ke semasa bersalin?

3 Balas

ade certain hospital husb kene g kursus dulu kalau nk teman. for sure hospital batu pht mmg kene ambik kurus, dgr cite hospital besar melaka pon sama. tgok hospitl mana awk msuk, n kene tnye. kalau sy, sg buloh tk prlu kursus pun.

Kalau hosp gov tmpt sy, kalau awak or husb kakitangan kerajaan bole choose bilik nk class berapa. Tp kalau bukan kakitangan kerajaan mmg class 3 je takleh choose. Class 3 katil berenam.

Tak boleh choose bilik. Suami boleh teman dalam labour room je untuk bersalin normal.