Government or Private Hospital for Delivery?

Hello mummies , wanna ask some opinion. Which do you choose to go for labour? And why? Cause I’m still thinking to go for private or government hospital ☺️

1 Balas

kalau sy la kan,sy lebih memilih private hosp compare to gov hosp memandangkan service dan quality yg terbaik kpd pelanggan selain tak ramai patient. of course la kan,dah bayar mahal² ribuan ringgit,mesti servis tiptop. tp jika mcm sy suri rumah sahaja hosp gov pun dah okey sangat. 2x bersalin di hosp gov not bad. murah tk sampai RM50. Terpulang kpd anda,tanya poket dulu. selain drp itu,kebaikan bersalin d hosp gov,lepas bersalin nurse akan melawat ke rumah utk pemeriksaan kesihatan mommy dan baby secara rutin selama sebulan. hosp swasta tak ada sevis mcm ni. so, gov hosp memang the best ever kalau sy la

2y ago

Thank you