Hospital Government ke Private?

HI Mummy2 semua.nak tanya musim covid ni , hospital government boleh bagi suami teman dan masuk sekali ke? Mcm mana pulak private ? Atau dua2 suami tidak boleh masuk? #firstbaby #1stimemom

11 Balas

Saya bersalin private bulan 7 lepas, suami boleh masuk temankan bersalin & dlm wad.. tapi terhad suami je lah, family lain semua x boleh.. tpi time tu, suami x kena buat swab test pula..

3y ago

Saya bersalin dekat johor maternity specialist.. kat kluang johor..

government tk boleh masuk dn melawat ..ada sesetegah hospital azan baby pon suami xboleh staff lelaki yg azan..cth hospital ampang..klo private boleh tpy kne buat swab test

Sy bersalin di hosp swasta dkt shah alam bulan 10 hritu, alhamdulillah husb bole teman dlm wad (bilik tak share) & labour room. Tak kena buat swab test tp skrg taksure la.

3y ago

Aah first baby, alhamdulillah dipermudahkan. Checkup kat klinik kesihatan, then dah nak hujung tu dtg checkup umra. Tk silap kena atleast 2x checkup utk besalin sana, call je dorg tye if nk confirmkan ya..

stahu sy gov suami xleh masuk. hantar makanan blh pstu kna balik trus. kalau private suami boleh teman tapi kna buat swab test range harga xsure dlm rm300-500 sorang

Kalau hospital government, mmg suami tak boleh masuk teman. Kalau privates, rasanya boleh. Certain private hospital akan wajib kan suami swab test dulu.

depends on mommylah. dlm keadaan sekrg nie smua hsopital ambil langkah keselamatan. So kalau rasa nak suami teman ke apa pilihlah private.

government tak bagi husband masuk labour room and ward. suami hanya boleh masuk untuk azankan baby sahaja. kalau private boleh.

gomen suami x leh teman..suami blh masuk time azankan baby je tu pon 10minit

Semua private skrg kene buat swab test .. goven suami mmg takleh masuk ..

Klau privte mcm kpj depa akn mntk suami buat swab test dlu utk msuk teman..