bacaan gula

Hi?nak tanya kepada ibu2 yg ada pengalaman bacaan gula dlm badan tinggi dan apa cara nak turunkan gula dalam badan?

1 Balas

Malam jangan makan nasi.. if makan hanya makan segenggam...try makan roti whole meal, banyakkan sayur dan protein.. Ikan, ayam, daging boleh makan tapi jangan makan yg berminyak.. minum banyak air, kurangkan gula Dan makanan & minuman bergula. Kalau boleh jangan tambah gula dlm minuman..