Bagaimana nak turunkan bacaan gula yg tinggi samasa hamil.

Saya pesakit kencing manis tap one. Lepas 5 tahun saya menggandung. Bacaan gula saya tinggi. Saya risau sgt dgn kandunggan saya. Boleh tak menggajar cara makanan dan cara turunkan gula yg tinggi. Saya risau nnt kandungan tubuh cacat.

1 Balas

biase doc akn refer pakar pemakanan n pengawai diatetik.. kat situ mereka akn ajar cra pemakan gdm... sy just amlkn suku2 separuh... alhamdulillah oke... cume kdang tinggi tu biase lah time termkn lebih