Preggy Mommy masalah miss V

Nak tanya kepada ibu mengandung, macamana eh nak buang rasa ketidakselesaan dengan miss V kita yang berbau ya? Kadang2 diri sendiri terbau miss V kita dan kita rasa malu. Saya dah pakai pad dah basuh dengan betul tapi still bau. Tolong saya 😭

1 Balas

Dah brp week sis? Dah pernah try check tak? Miss v berbau ni tak normal, takut ada discharge yg menyebabkan bau. And knp sis pakai pad ya? Boleh jadi itu sebabnya juga, nk kena tengok jenis pad. So far sepanjang pregnancy saya mmg kerap cuci guna air biasa, sometimes air suam tp once a week & lap sebersih-bersihnya baru lah pakai panties. Saya ada tuala khas utk lap miss v sahaja, tak campur. And time kerja saya just pakai pantyliner je sebab sometimes ada juga keputihan biasa. Feminine wash saya tak pernah pakai sbb tak elok utk miss v. Alhamdulillah tak pernah berbau miss v saya