Miss V berbau walaupon dah 6 bulan bersalin normal

Hi semua.. nak tanya macamana nak buat bila miss v ni berbau.. dah buat yg rendaman garam dgn asam mke#SeriusTanya ping tu.. hari yg buat bau tu hilang.. tapi bila x buat rendaman bau tu dtg balik.. macamana nak hilangkan secara kekal?

2 Balas

saya amalkan 1-2x cuci missv guna air daun sireh suam per minggu..buat sebelah pagi utk bunuh kuman..jangan guna sabun apa2 di miss v...rajin cukur, pemilihan sluar dalam kena betul, bila cuci kena jemur bawah sinar matahari. bunuh kuman2. jgn jemur dlm rumah..

stop guna pencuci miss v, stop pakai pantyliner. buat sitz bath air suam + epsom salt sahaja, tak perlu asam keping, buat dalam 3-4 kali seminggu. pastu boleh jugak bertangas. setiap kali lepas ke toilet, lap dengan tisu dulu sampai kering baru sarung panty.