Bayi 6bulan tak suka pure buah?

Nak tanya kenapa ye baby saya tak suka makan pure buah? Kalau bubur okay. Sekarang dia 6bulan5hari. Saya ada buat frozen pure buah& frozen bubur ayam pumpkin carrot. Kalau bubur ada lauk tu ok. Bila nak buat snack perang dia makan buah, dia tanak. 5 hari dah kalau buah je dia rasa terus tutup mulut🤣 paksa makan buakn main dia toleh2 merata. Setakat dah try bagi yang buah mangga,pisang,epal. Semua tu dia tak suka aduiii. Macam mana ye nak buat dia boleh suka buah ye? Bazir la rasa kalau buang semua frozen pure buah tu🤦🏿‍♀️ tengok video org lain semua baby suka buah, mak dia ni oun excited la buat pelbagai jenis pure buah last2 aduii #firstmom #help

10 Balas

Cuba bg buah yg rasa tak kuat sgt sis contoh mcm buah naga. Bg fresh lenyek2 je or buah yg rasa kuat bg mkn dgn steam tofu. Baby taknak sbb rasa mangga, pisang, epal kuat sgt kot. Deria rasa dia terkejut