39 minggu

Nak tanya.. kenapa sellu rasa sakit pada bhgian bawah perut .. byi mengeras.. tp perut hnya sakit bhgian bawah.. adakah itu tanda2 nak bsalin juga??..

1 Balas

boleh jadi tu braxton hicks, cuba sis perhatikan dalam masa 1 jam if sakit mengeras or contraction tu berlaku kerap setiap 5 minit dan semakin bertambah sakit itu bermakna contraction sebenar so dah boleh pergi hospital, but if contraction braxton hicks or false contraction just check baby kick if pergerakan tak cukup terus ke hospital 😊