Kandungan 12minggu anak pertama

Nak tanya kenapa rs mcm berdenyut, mcm berat . Nak ckp sakit tak tp ada rasa ngilu kat ari ari sebelah kanan. Adakah sb baby sdg membesar?

5 Balas

Sepatutnya sakit ii di bahagian perut atau ari ii adalah normal sbb rahim kita akan membesar untuk bg ruang kepada janin kita untuk berkembang, in case kalau sakit tu berlarut sepanjang hari dan berhari ii mintak sis refer dgn doktor sbb misi yg jaga saya bgithu kalau sakit yg berterusan atau ada bleeding walaupun sikit tu benda tak normal

2y ago

Semoga sis dan bayi sentiasa sehat ye😊 kalau batuk mmg auto jd sakit sikit dekat ari ii

Sama la kita sis. Selagi xsakit teruk sgt & takde spotting apa2 should be normal kot.

2y ago

Sama la sy pun anak 1st. Inshaallah fikir yang baik2 k.

sama lah dgn sy...kdg² rsa tkut pape jd kt bby pon ada pdhal tu smua normal jaa...

2y ago

Alhamdulillah kalau benda tu normal. Perasaan ni mcm2 risau takut ada smua

Tu tanda normal sis.. klau ada turun darah ke apa cpt2 p hsptl ok

2y ago

Oklah kalau normal. Tp sy mmg tkde bleeding apa2 stakat ni

Sama mcm sy dear, sy pun sedang alami

2y ago

Hehehehe. Rs tk selesa sikit mcm ada benda nk jatuh dari perut. Kjap denyut kjap tak