Bolehke makan?

Hi, nak tanya kenapa daging bila di blend jadi macamni ye? Anak saya ni masuk minggu ke4 makan. Jadi buat la bubur daging+carrot+beans. Waktu rebus daging takda pulak minyak2 gitu. Waktu blend guna sikit air bekas rebusan tu. Ni bila frozenkan boleh ke baby makan? Ke nanti bila nak makan waktu dah habis stim tu kena tapis lagi sekali untuk tak dpat minyak tu? Buntuuu. Buat banyak pulak ni. Takkan nak buang🤣🤦🏿‍♀️ saya selalu buat makanan baby minggu2. Buat frozen untuk 5/6 hari gitu. Boleh ke kalau jadi berminyak gini frozenkan? #firstmom #firstbaby #bantusharing #Bantu #firs1stimemom

Bolehke makan?
1 Balas

Takpala, saya frozenkan semalam tapi waktu nak makan kan stimkan takda dah nampak minyak tu. Mungkin yang tu nampak bila dah sejuk. Baru saya tau hahahahaah

1y ago

Hahahhaha ni best. Tanya sendiri, jawab sendiri 🤣