Newborn girl

Nak tanya kenapa ada darah keluar mcm ni ye? Baby baru 6 hari. Perlu ke saya risau atau adakah ini normal. Sorry gambar kotor sikit ye#advicepls #1stimemom #pleasehelp #firstbaby

Newborn girl
22 Balas

maaf..anak² saya dulu tak pernah pulak keluar macam ni. mmy ada bagi tau nurse yg datang melawat ke rumah tak? kalau ada no telefon nurse KK tempat mmy checkup masa mengandung pun boleh try wasap dan tunjuk gambar ni. tapi kalau tak ada..mungkin boleh bawak bby ke klinik/hospital. simoan gambar ni untuk tunjuk pada doctor

normal , saya pun masa baby first sama juga risau macam puan 😅 sampai bawa ke hospital rupanya normal je doc cakap takda apa sebab anak perempuan memang akan berdarah dia kata ada juga dia terangkan sebabnya tapi saya da lupa .. puan boleh google or tengok u tube

kalau anak perempuan normal sis. baby sy keluar mcm ni jugak tp sekali tu je. doc cakap normal untuk baby girl. lendir mcm keputihan pun baby girl boleh ada jugak. tp sekali dua je benda tu jadi. so jangan risau.

Normal. Anak sy pun mcm tu haritu. Tkthula mitos ke bukan tapi mak sy kata org dulu-dulula ckp kalau baby girl ada kluar darah tu tandanya bertuah 😂 dgr jela, percaya jgn 🤣

Baby girl saya dalm seminggu lahir mmg ada mcmgitu jugak.. dh tnya nurse kk its normal tapi kalau mcm ketara merah atau baby nampk tak selesa terus pegi check je

Normal , sbb kalau anak prmpuan mmng akan keluaq mcm ni . Ank syaa pn hritu bnyk kali jugk keluaq drh mcm ni . Alhamdulillah tadk apaa .. lani anak sayaa 3bulan lebih dh ..

normal sis. nurse sy ckp baby girl mmg gitu. kdg2 kuar drh mcm haid,kdg2 kuar mcm keputihan,pastu breast dia tu kuar mcm nanah@susu. normal. sbb hormon.

baby sy pernah dulu sekali keluar mcm tu. xda apa2 jga. skrg dia dah dekt dua tahun. tp kalo bterusan jmpa doc lebi baik.

doc ckp normal...siap ade susu lagi kat tetek die...mula2 risau gak tgk cm 2,bila jmpa doc,doc bgtau bnda 2 normal untuk bby perempuan..

Normal sis. Memang macam tu kalau baby girl 😉 Tak perlu risau.. Tu kira macam darah haid juga lah.. Jaga kesihatan tau!