Hi mommy please help

Nak tanya kandungan saya baru nak masuk 8week . Boleh ke pergi swimming ? Sebab kawan saya kata kakak ipar dia swimming masa mengandung gugur . Harini bday husb saya , ajak dia pergi hotel sbb nak swimming . #pleasehelp

8 Balas

Swimming boleh tp, pergerakan kena slow motion. lagi2 klu buat breast stroke yg kena buat mcm kaki katak tu. klu blh elakkan frog kick tu. mcm saya 10 week dh gi swimming sbb mengidam nk berendam 😅 , bila saya buat back stroke sy tak selesa. free style, breast stroke ok. slow motion je. Saya swim 15 minit je.. cpt penat. swimming kan bnyk guna kalori. awal kehamilan sy tak selera mkn. jd pandai2 lh imbang calori intake masa makan dan nk burn kalori masa renang.

2y ago

Oh hritu saya pergi swimming . Sye buat frog kick . Perut rasa tk sedap . Kaki pulak mcm nk kejang . Terus tk berenang . Cuma terapungkan badan tgk langit je ahahaha . Thankyou info 💖

swimming is really good and safest activity. Ade artikel pasal swimming utk pregnant lady. and saya mmg kaki swimming dari awal kehamilan smpai la dh masuk final trimester Masih aktif swimming. tp jgn kuat mcm biasa slow2 sket tp smooth jeee best swimming! and gmbr saya masa tu dh 28w. so jgn risau. kalau ragu2 leh refer pada doktor dlu okay 💪🏻

2y ago

ohhh mgkn la kot. Ade buat warm up x dlu before swimming? make sure buat warm up as usual baru berenang slowly jgn buat mcm kita xpregnant. tp so far alhamdulillah okay. next time jgn terlalu gopoh okay slowly jeee enjoy....

boleh.. saya 3 months da swimming sbb teringin nk swim.. cuma pergerakkan kene slow ya seperti yg lain advice.. berendam je pun da ok.. just relax and slow kan pergerakkan.. have fun!

Swimming takde masalah pun sebenarnya. Research ada kata swimming is the safest exercise. Cuma kena hati hati takut licin terjatuh kat tepi pool tu jelaa

Saya sejak pregnant mmg asik nk swimming je dari awal kandungan sampai la da 5bulan ni Alhamdullilah , lain org lain bdan nya ppe pun kne hati2 jgk

sy masa usia kndungn mcm sis dh swimming..

boleh je kalau ikot yg nie

2y ago

Thank you 💖

boleh tp slow2 ya

2y ago

Ok thankyou 💖