34 weeks 1 hari

Nak tanya kandungan 34 weeks.normal ka kaki bengkak dn tangan bengkak#ingintahu #firstbaby

34 weeks 1 hari
19 Balas

as long jgn bengkak smpai ke peha...tu tanda² mslh jantung...btter gi check doc sis...jd mcm sy, 1st experience, ingatkan bengkak sbb prgnncy, rupanya jantung bengkak sbb dh ada air n mslh buah pinggang...sy emergency czer masa 34weeks...n now dlm rawatan

2y ago

tq sis 🥰 smoga kita smua d lindungi jauhkan la penyakit dlm dn luar🤭

normal yg x berapa baik utk Ibu.. time tido,boleh letak bantal tinggikan kaki.. x hilang.. tapi boleh reda kurangkan bengkak tu..

tak normal kalo 5 krateria yg ade dlm buku tu kesemuannya ada boleh lead kepada Pre-eclampsia.. bahaya tu..

sy pun kaki bengkak.. dan doc dpt detect kena tekanan darah tinggi.. risau kena bersalin awal

saya 26 weeks pun, dah start bengkak kaki.... effect dari, bdiri terlalu lama.. bnyk berjalan....

Cek bp selalu kalau ada alat bp tu dkt rmh. Risau preeclampsia je. Semoga d jauhkan ya sis

Normal.. tp kne pantau jgak sbb salah satu simptom darah tinggi (eclampsia)

normal kot mommy, sebab sya pun dri 6bulan start bengkak sampailah ni 8bulan😅

Normal…saya sekejap ok ..kejap bengkak..sebab byk buat kerja…byk berjalan 😂

2y ago

sama la😅🤣

sis bagitau misi Ye. risau juga sebab boleh jadi tanda2 preklampsia