nanah

nak tanya kalau tangan baby mcm ni..ade petua x utk hilangkan..perlu ke sy cucok guna hjarum tuk keluarkan isi dlm tu

nanah
51 Balas

Bernanah mcmtu..better g klnik..nti d beri ubat sapu dan akn kering sndri...jgn cucuk nti dpt jangkitan kuman nti pnykit lain pula yg dtg... Tu pn ank dh ckup sakit dh tu menahan sakit...mg.anknye cpt sembuh..aamiin

ni antiseptic cream bole dpt kn d farmasi . ubt ni ad antibiotik . ank sy bnyk kne kt tgn dn kepala . Alhamdulillah xd dh . same la kne mcm ank awk ruam nanah. klau d bia kn lame2 mrebak tmpt lain .

Puan..jgn cucuk guna jarum..better bawa klinik tunjuk kat doc..tanya pada yg pakar..klu kita mmandai sendiri xtau apa yg akan jd kemudian hari..badan baby x sperti badan org dewasa..

If I'm not mistaken ninnamanye septic spot. Kna on antibiotic for 5days kalau g hospital ni. Cuba jgk mandikan guna mandian cetaphil yg gentle & wash tu. Insyaallah cpt kering.

Jangan cucuk sis..kemungkinan jarum tu xbersih ada kuman mgkn nanti akn jadi lebih teruk..lebih baik pergi klinik jumpa dokter..kesian baby..semoga cepat sembuh ye..

Pergi klinik. Maybe doc akan bagi ubat Ida an Calamine Lotion. Sy sapu kt ruam anak sy, alhamdulillah dlm masa 2 hari terus kecut. Jumpa doctor dulu yang penting.

Sis sabar banyak2 ye sis. Kesian pulak baca bila sis ckp pantang kt rumah mertua pastu takde org nk bwk pergi klinik. Sabar ya😭

dh g jumpa doc ke sis... jgn sebarangan cucuk... tkut ade jangkitan nanti... siann kat anak... semoga dipermudahkan urusan...

5y ago

okay. terima kasih sis

Bawak baby pi klinik cpt sis .. tanya sini bukan ada ubat.. adoi nak cucuk2 plk dh.. hmmm Kang lain jd nye plk.. 🤦🤦

5y ago

Tu jela jwpn nye.. pi klinik refer doc trs. Cucuk2 nt lain plk jadi..

Kesian baby.. sudah hati kita kan Mommy nmpk macam nie. Better terus bawa ke doktor untuk tahu lebih lagi lanjut