brestmilk storage

nak tanya, kalau susu badan yg kita perah tu masuk dalam aisbox bawah (aisbox 2 pintu), berapa lama tahan ya? sebab tadi saya ada bagi baby minum susu perahan dari aisbox, and susu tu seperti kental d atas, cair d bawah. normal x macam tu? kalau baca melalui google simpanan susu mcm tu boleh tahann3 hingga 5 hari. tp sy baru simpan semalam. tapi lepas baby mnum tadi, dia muntah pula. normal x macam tu? lagi pun baby susah nak sendawa ??

1 Balas

Next time try hindu susu tu.. yes mmg boleh tahan 2-3hari tapi suhu yang antara 2c-4c. Kalau ikut description awak macam fah basi je..

4y ago

Sebab saya pernah pump then nak vawa naik flight dari kch ke kl..flight baru je 2jam lebih tapi susu dah basi...ketulan and bau masam yang lembut..tak berani nak bagi baby minum... yang dalam peti sejuk pun macam tu pernah jadi sebab susu yang saya pump saya tambah dalam susu yang saya sudah sejukkan..basi juga jadinya.. color pun tukar ke kuningan macam tu.. mmg buang la..