Jangka hayat susu perahan

Hi momies sekalian.. nak tanya, kalau susu ibu yang dah diperah, kita simpan dalam peti sejuk bahagian chiller then kita panas kan balik, berapa lama susu tu boleh tahan ya? Lagi satu, susu ibu yang dalam botol yang dah diminum baby, tapi baby tak habis minum. Lepas sejam @ 2 jam masih boleh bagi baki susu tadi tak dekat baby? Terima kasih mommies yang sudi bantu & jawab soalan

2 Balas

Jangka hayat susu yang dah dipanaskan adalah sejam aja, kalau ada lebih baby tak minum memang kena buang sis.

4y ago

Kalau susu yg sdh dipam tu, brp lama kita dpt simpan dia dlm chiller?

Sis boleh refer sini