Postive covid 23 minggu

Nak Tanya, Kalau pregnant 23 minggu, Tapi detect +ve covid, simptom seleseme dan batuk. demam dah kebah. perlu ke KK atau hospital ke?

2 Balas

sy 24w& posirif covid . smlm sharian sy prgi hospital sbb btuk n tggu result swab test. dr nk thn kt wad tp sy mntk kuarantjn kt rmh nsb baik dy bg sbb suami sy pun +covid. xyh update kt mysejahtera nnti hospitsl sndri akn updateksn. kte cume kene jwb soalan dkt mysejahtera je.

2y ago

lain tempat lain prosedurnya.. mcm tempat sy dia suruh update dulu di my sejahtera.. dan dia akan automatik call.. drp situ dia akn arah ke CAC dan sbgnya utk pantau keadaan kita..apa2 pun kita ikut je lah arahan Pjbt Kesihatan tmpt tinggal kita.. semoga sis Nadhirah cepat sembuh...