baby 1 bulan +ve covid

ada tak mommies yang baby pernah kena covid masa umur bawah 3 bulan? anak saya +ve covid tapi tak demam just batuk. kena bawak pergi hospital atau rawat di rumah?

3 Balas

anak sy +ve dulu dah 5m,awal tahun lepas 2023.. test +ve terus bawak gi klinik swasta tp takde ubat pn. pcm je utk demam dia. doktor pesan kerapkan bf, budak covid jarang dpt side effects teruk lagi2 kalau maknye dah vaksin. btw, bwk jumpa doktor dulu ye, biar doktor cek penafasan dia ok tk.

kena bwk hospital sis.. bia Dr check tgk mcm mne sme ade bley rawat di rumah atau kne rawat di hospital..

Bawa g clinic sbb baby fragile lg. Doctor kena check jantung, pernafasan etc