Menyusu dan masuk angin

Nak tanya, kalau baby fully bf kan. Possible ke akan hisap tek tapi xda susu tu kembung perut? Cth: klau hari 1st bersalin n xda susu lagi pastu paksa baby hisap jugak adakah nanti baby akan kembung perut? Kira mcm bby hisap angin Kcm mana pulak klau baby yg tgh bf tapi kita x sedar tek kita tu dah xda susu? Adakah baby akan hisap angin jak? Sampai boleh menyebabkn kembung perut???

1 Balas

takde istilah macam tuu sis. awk try marmet. kalau takde susu, akan rasa sakit. kalau latch betul, kita akan rasa susu tu mengalir. selagi anak menyusu, jaga jadual pump susu takkan kering. susu akan tetap ada walaupun anak dh menyusu lama cuma tak laju je sbb otak akan trus bekerja jika demand susu meningkat. tuu konsep demand and supply. jika sentiasa ada demand, supply akan meningkat sbb tu susu badan boleh banyak sis.