Tolong saya

Nak Tanya, ini darah ke? Saya mengandung 6minggu 2hari. Saya tak tahu nak buat apa sekarang nie 😭

Tolong saya
14 Balas

Saya mcm ni juga sis . Msa ada first .. Masa tu tk rasa skit tngh buat kerja. Tpi skit ja darah dari sis ni . Mcm titik .. Lepas tu lama kelamaan mcm sis darahnya keluar tkod ..juga ingt kn tdak apa. P kk .. Dorg sruh dtg lgi 2 mnggu. Lepas dah 2minggu kk ckp bby tk membesar 😣 jdi trus ke hospital dorang cuci .. Lepas tu berpntng la selma 2 minggu . Dan tk smpai 2bulan lekat balik alhmdulillah .. Now dah 7bulan .. Doakn saya dprmudhkn yee . Insyaallah kndungn sis tkdk apa2 better g check yeee ..

4y ago

Sama mcm saya tahun lepas keluar mcm tu tp ramai yg kata normal, saya ikutkan lama2x Makin banyak bleeding, 10w scan BBY x menjadi.. kene cuci Kat hospital.. cukup 6 Bulan allah bg rezeki lagi skang dah 21w.. alhamdulillah..

Saya masa kndungn 10w++ keluar drh byk penuh pad dlm 2 jam smpai 4 pad. Terus g hospitl x tggu ppe x tnye sape. Alhmdulillh kerisauan sy jd lege lepas dktr kate baby ok aktif dlm rahim. Darah keluar mcm period selama semggu. Alhmdulillh arini 12w++ kemarin baru buat buku pink & rujuk pakar. Time scan srnk sgt baby aktif gerakkn kaki & tgn. Tp dktr nasihtkn agar breht & x buat keje rumh dgn byk serta x boleh bdiri lama. Hinggalah kndungn 5m.

Spotting ni. Sy mgu ke 5 smp mgu ke 7, bkn spotting, tp bleeding trus. Cuma bezanya tak sakit dan mual mcm biasa. Mknanya masih dlm keadaan mengandung. Mula2 igt sy gugur. Bila fikir balik, sy period 1 hari je sblm ni. Rupanya doktor cakap, implantation bleeding. Now dh 12mgu. Alhamdulillah 😍

Masa sy mengandung ada mcm ini, sebab aliran period kita tak berk keluar bersih sedikit sedikit bersangut dalam. Itula sama hamil keluar. Darah itu cair bukan darah pekat, sis jgn takut ye.. Tak ada apa apa. Jgn stress dan jgn buat kerja banyak.

pegi klinik sis.. bahayaaa kalau biarkan.. biar doktor cek ape semua dlu bru blh tarik nafas lega.. sy admit warded kot darah mcm sis ni 😅 alhamdulillah xde pape.. dlm pantauan doktor kan..

Entah lah. Tapi sy masa first pregnant pon mcmni. Keluar bercak darah. Warna dia tak gelap mcm darah haid. Alhamdulillah skarang sy dh 16weeks.

4y ago

Aah sama sy cair sgt sgt .da mcm bkn drh. Kdg konfius ni drh atau keputihan koko. Sy tnye doc aritu dia kata proses tempel. Tp sy hri hri da 2mngu .shri stitis dua . Klu mlm rehat tak klua.siang byk jalan mgkin sbb kerja sne sni.

Sama la dengan saya kemarin. Tapi buat taktahu selagi perut tak sakit. 😅 hope okay

4y ago

A ah. Sekali je keluar macam tu.

normal awal preg 😘

prgi trus ke klnik,

pergi klinik check