Perancang keluarga…

Nak tanya ibu2….yang ambil perancang keluarga yang cucuk depo… berapa tahun dan apa kesan sampingan selepas berhenti cucuk depo….?

12 Balas

saya amek depo 3tahun.. tahun pertama period normal.. masuk tahun kedua trus xperiod smpai tahun ketiga . stop sbb nk preggy . lpas stop.. 3buln xperiod.. buln keempat period 3 hri . buln kelima period 7hri.. buln keenam lekat.. skng dh preggy 20w

2y ago

klu sis xde period.. myb ade rse sakit.. tp...pngalamn sye yg dh 3 thun...xpenah lg skit perut...just.. bdan xsedap mcm letih.. sbb xperiid lngsung kn.. sis ade ckp ngn nurse x...?.. tmpat sye.. klu genap 2 tahun...nurse refer doc klu kiter nk smbung or xboleh smbung.. biasa klu nk smbung.. doc suggest amek iucd plak.. klu plan nk mngndung.. biasa ade check up . nk pastikan kiter xde pnyakit like.. diabetis or BP...