Perancang keluarga…

Nak tanya ibu2….yang ambil perancang keluarga yang cucuk depo… berapa tahun dan apa kesan sampingan selepas berhenti cucuk depo….?

12 Balas

dah 2x cucuk depo, period so far okay.. cuma lama je drpd sblm pregnant.. biasa 7 hari je period lps cucuk depo jadi 10 ke 15 hari 😂😂 kalau kluar banyak tkpe ni mcm spotting kluarnya. senggugut pun tkde bagi sy okay lah cuma biasalah hormon tu tunggang terbalik je lah dibuatnya.. 🤣🤣

2y ago

saya pun masa checkup anak sebulan misi dh tanya juga nak pakai perancang apa saya jawab nk bincang dulu. then masa checkup anak 2 bulan trus ckp nk pkai depo since tu period jadi mcm tu tpi tkde senggugut. tahu tahu je period gitu.. tkde tanda mcm sblm pregnant tu... mungkin ikut pada badan juga kot sis. saya pun doktor ada cakap yg pakai depo ni mmg akan ganggu hormon. sama ada hormon period atau ganggu pada nafsu makan. tapi sy takde pula kna mcm tu tk pasti kalau kena pakai pada tempoh lama bru nmpk