Perancang keluarga…

Nak tanya ibu2….yang ambil perancang keluarga yang cucuk depo… berapa tahun dan apa kesan sampingan selepas berhenti cucuk depo….?

12 Balas

Sblm pregnant anak kedua ni pernah amik depo ni utk 3kali cucuk je.. selang 3bulan tiap kali cucuk tu. Mmg period nonstopp smpai dapat cucuk yg baru tu.. means 3bulan lah period tak benti.. dia berhenti dalam 3hari je lps cucuk yg baru. Lpstu terus cakap kt nurse tk bolehlah mcmni period nonstop so terus mintak tanak amik dah😂

9mo ago

Maaf nak tanya.. kalau keluar darah non stop , macam mana nak beza sama ada tu darah haid atau istihadah ya? Sebab sy pun cucuk depo since anak umur sebulan.. sekarang anak dah 2 bulan lebih, darah still keluar.. susahnya sebab nak solat..