Sakit contraction

Nak tanya ibu2 yg dah merasa sakit contraction. Sy ada baca ramai ckp sakit contraction tu perut mengeras + sakit perut. Maksud sakit perut tu yg mcm mana ya maksud nya? Sakit sbb perut tegang sbb baby mengeras ke mcm mana ya? #firstmom #34w

17 Balas

Bagi saya nak mudah describe sakit contraction yg betul2 ni, ibarat kita nak tercirit sangat2 tapi tak dibenarkan teran berak ! Hahahaha gitu la.

2y ago

Contraction btl mcm mne nk ckp ek..mcm nk berak tp bukan mcm sggugut tp bkn..sakit mulas2 pn bkn.. Tp sakit nye allah j tau😂😂..nk rse kne tggu mse nk bersalin sbb xleh nk ckp skitnye tu

Klau awak pernah sakit rasa Senggugut, ha macam tulh rasanya cumanya skala dia kesakitan tu lebih sikit. Klau Senggugut skala 4,contraction 8 - 10

sy beranak czer sbb baby besar...tp malam tu dah start sakit contraction,sakit tu mcm senggugut..terpaling kuat senggugut

sakit mcm senggugut yg teramat2 sampai peluk kaki katil , tp dtg secara berombak 😂 3-5minute

2-4 cm sakit perut mcm senggugut , 5-10cm sakit perut mcm nk berak 😂

sakit perut macam senggugut tp lebih kuat.

mcm sakit senggugut sis

2y ago

Huhu sakit dia cm kita keguguran ke? Sbb sy pn xde pengalaman.xtau nk bayangkan camne.. Klu keguguran tu ada la..kali pertama xsakit tp ttiba pendarahan n keluar seketul.tp kali kedua mmg sakit gila2.. Menangis nangis juga la bila datang rasa sakit tu..sepjg mlm xtdo.mai 5minit,10minit skali sakit pahtu ok..smpai ke pagi..last sakit ssgt bangun2 ttiba jatuh darah seketul n pendarahan byk..tu pengalaman kguguran sy.. Agak2 macam tu juga ke sakit nak bsalin??