Bersama Ketika Mengandung

Nak tanya ibu2 sekalian.. mungkin ada yang terkejut dengan soalan saya😅 ada yang pernah alami situasi seperti saya tak. Berniat nak tanya doktor terus tapi nak tanya ibu2 dulu. Ada yang pernah terrrpregnant tanpa intercourse?? Maksudnya penis tak pernah masuk langsung sampai kandungan 2nd trimester dah sekarang. Memang buang ‘kuah’ luar far*j. Sekarang nak cuba lagi sebab takut nak keluar baby secara normal tak lepas nanti. Ada apa2 nasihat/cadangan daripada ibu2??#firstbaby #pleasehelp

21 Balas

Hmmm. Kuah, far*j tapi penis type full pulak. Sis takyah berlapik/ censored pun kat sini tau 😂 Macamni la sis. Persenyawaan akan berlaku bila sperm bertemu dengan telur. I bagi beberapa situation ya. 1) sex dan buang kat dalam - possibility mengandung, YES 2) sex dan buang dekat luar - possibility mengandung, YES sebab walaupun pancut luar, ada pre-CUM yang ada sperm jugak 3) sex SEMASA MENGANDUNG - pancut dalam atau luar, awak TIDAK AKAN MENGANDUNG. sebab, baby dalam rahim dah diselaputi dengan amniotic fluid. Dan, semasa mengandung, prolaction level sangat tinggi. Bila prolactin level tinggi, time ni, telur awak kiri atau kanan takkan dilepaskan ke falopian tube. So memang awak TAKKAN MENGANDUNG lagi kalau have SEX SEMASA MENGANDUNG. Dan sebab itu jugak lah, kita takkan period semasa mengandung. Sebab prolactin tinggi dan membantutkan process untuk telur dilepaskan untuk disenyawakan dalam rahim. Takkan TERRRRRRPREGNANT. so dont worry. Nak have sex, pancut la luar dalam pun. No problem. Hope this info helps and clear.

12mo ago

Maaf ye sy x pandai sangat.. Ilmu mesti ambil lebih sikit n ambil tahu sikit.. Walau pun buang luar percaye ke x mengandung?? Masa bersama suami kita memang tak sedar ada cairan dari lelaki dah keluar cairan tu cair pertama dari lelaki kita x sedar,, tahu2 dah buang luar... Sy tahu pun dari doktor.. Sebab sy rancang sendiri.. X ambil ape2 ubatan..