Bersama Ketika Mengandung

Nak tanya ibu2 sekalian.. mungkin ada yang terkejut dengan soalan saya😅 ada yang pernah alami situasi seperti saya tak. Berniat nak tanya doktor terus tapi nak tanya ibu2 dulu. Ada yang pernah terrrpregnant tanpa intercourse?? Maksudnya penis tak pernah masuk langsung sampai kandungan 2nd trimester dah sekarang. Memang buang ‘kuah’ luar far*j. Sekarang nak cuba lagi sebab takut nak keluar baby secara normal tak lepas nanti. Ada apa2 nasihat/cadangan daripada ibu2??#firstbaby #pleasehelp

21 Balas

Banyak kali baca masih tak faham 😅 takut terrrrpregnant masa tengah pregnant ke ni? Argghh penat otak nak fikir ayat ni 🤣 lagi 1, kenapa kena guna ‘kuah’ instead of air mani. Tak pun sekadar tulis ‘buang luar’ pun orang dah faham sis. Tapi yang tak faham tu la.. tengah pregnant dah 2nd trimester. Tak bersama, tapi takut pregnant. Macam mana tu tak bersama tapi boleh pregnant? Sis buat ivf ke apa.

12mo ago

ya sy pn pening..terpregnant tnpa intercourse tu maksudnya mengandung tnpa intercourse.tp baca ayat bwh..mcm nk ckp dia mgndung tp bsama pn buang luar .