Minta Pendapat Ibu2

Nak tanya ibu2 pakaikan barut baby sampai berapa bulan ya??

15 Balas

pakai wktu mlm je.hehee siang xpnh pakai..tu pn mlm klu bj jns tbl xpki kn nti bpluh hangat bdn dia naik ruam..

2 bulan.. kesian dia tido berpeluh2..mak mertua bising jugak.. tp tgk anak ok je, lg selesa xberbarut

4y ago

Baby sy waktu mlm dia nampal selesa. Bila siang macam kurang selesa. Mak mentua bising kalau tak pakaikan. Katanya sampai 3 4 bulan pun dipakaikan barut tu. Saya ikut je sbb berpantang rumah mentua. Nanti dah abes pantang dan dah balik rumah sendiri, boleh ubah ikut kesesuaian baby. Jaga hati pun penting juga jika tidak keterlaluan

sampai dah tak muat barut tu😂 nak masuk 2 bulan dah tak muat so dah tak pakaikan lepastu

pakai dlm 40 hari je, pas 40 hari skip2 pakai,,kdg pakaikan time perut die kembung..😅

Saye sampai baby umur 3 bulan

saya sampai habis pantang...

Smpai bby pandai meniarap..

Sampai umur bayi 4/5 bulan

Pakai sampai 5 bulan

Spai hbs pntang 🤭