Pil perancang

Hi nak tanya ibu2 berpengalaman boleh ke check up anak nnti nk mtk pil perancang dgn nurse? skrg ni sy dgn husband merancang sendiri je (pakai pelindung dan buang luar) tapi makin lama sy makin risau sebab period asyik delay je tiap² bulan.. Sy bukan tolak rezeki tp sy tk bersedia lg nak tambah anak.. Anak sulung skrg baru nk msuk 11 bulan.. Bulan ni delay period dekat 2 minggu.. sy ingt dh pregnant.. Jujur mmg murung sy.. tolong jgn la kecam kenapa sy murung.. Sy penat hadap anak sensorang.. husband ada membantu tp bila time malam lg² anak demam dia lebih memilih untuk tidur je.. Anak nngis ke merengek ke dia bt tk tau yg penting tidur.. Sebab apa? sebab dia kerja tk boleh sakit kepala.. Pernah sekali tu anak ikut dia masuk bilik, panjat tilam sekali tu anak jatuh,, dia tau tp dia smbung tido balik bt xtau je.. sy ni dgn penat duk bt keje dapur la kena angkat anak tgh nangis sblh dia je.. Jujur sy mmg makan hati sgt² dgn dia.. Anak baru 1, baru 11 bulan sikap dia dh mcm ni mcm mana nnti anak dh berderet??? Kalau period delay mmg murung terus la sy smpai tk boleh tidur malam.. memikirkan kalau ada anak lg mcm mana la hidup sy nnti dgn sikap husband mcm ni.. Ikutkn kalau boleh ikat peranakan dh lama sy bt.. Cukup la anak 1 je kalau sikap dia tk berubah mcm ni.. Sy bukan tk tegur tp dh banyakkk kali sy tegur tp mcm tk jadi apa.. Maaf meluah , sy hanya bg sebabnya sahaja.. harap ada yg sudi bantu.. t.kasih #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

15 Balas

nak mkn pil kena waktu yg sama setiap hari tkleh miss. boleh strictly jaga tak?

pakai IUCD sis.free je kat klinik kerajaan. senang ,skli pasang untuk 3 tahun

10mo ago

IUCD ada kt KK. Nurse sy siap suggest untuk pakai IUCD sbb sy ingat nk tukar perancang. Sebelum nie cucuk depo. Prosedur pasang IUCD nie doktor je yg akan buat.

delay period as cek upt x awak?

11mo ago

cek smpai 4 kali sis -ve.. dah period 👌

bole bgtahu nurse

cucuk pun ok jga sis

11mo ago

ok baiklah nnti sy tengok2 dulu ye.. terima kasih bnyk²