Perancang kehamilan yang sesuai

Hi nak tanya ibu yangg pernah mengandung n nk merancang sebelum ni, apa perancang keluarga yang selamat ye? Kalau bole sy tknk gemok, dan perancang tu tkmelibatkan hormon, klu pkai iicud org kata sakit dan tkselamat 😭 tkut bnde tu bile ii bole senget dlm rahim if kita ganas sngt ke, sbb sy pun jenis lasak jugak hahahha, pil perancang jenama apa ye yg okay?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp btw sy nk merancang lps bersalinkan anak pertama saya, nk rancang 5 tahun..

11 Balas

saya guna teknik buang luar je. alhamdulillah elok. banyak yang tak berjaya teknik ni selalunya sebab suami tak reti control bila nak lepaskan. atau buat beberapa round berturut tanpa extra precaution. seeloknya kalau nak guna pullout method ni digandingkan dengan ovulation tracking method sekali. tapi saya tak buat yang tu sebab period saya kadang irregular jadi susah nak predict waktu subur tu 😅

8mo ago

kan sis . sy lani bru 8minggu ☺🥰