Ibu lepas bersalin

Hi. Nak tanya, ibu lepas bersalin 3bulan kena buat papsimonia(tkhu ejaan) ke ? Boleh tahu untuk apa & apa kena prepare ye ? Tksempat nak tanya misi lebih detail tadi sebab anak meragam nak tido 😫

2 Balas

pap smear awak. nak check pangkal rahim kita. okay ke tak. mmg wajib buat. masa anak 1st. sy kena buat masa dlm pantang. xkena prepare pape pon awak. pergi bawak diri je. nurse akan masok muncung itik dkt bawah tu nnt. jgn mengeras je masa muncung itik tu masok awak. takut nnt luka

Oh pap smear, memg kene buat lpas bersalin, sy pn rasa cm dh lama x buat... Xde ape pn nk kene prepare, bwa dri p klinik je, nnt nurse y buat... n masa nk masuk muncung itik tu, releks2 je, jgn duk buat keras plak nnt awk y sakit...