Jamu

Nak tanya, hari ke berapa pantang dibolehkan minum jamu jus kunyit ye....

2 Balas

Maaf sis, saya tak amalkan apa2 jamu dari waktu berpantang sampai sekarang. Masa berpantang anak kena kuning, lepas tu prolonged Jaundice. Doktor pun cegah saya makan jamu. Masa saya berurut waktu pantang, bidan tukang urut tu pun kata yg jus kunyit sebenarnya tak bagus. Dia kata jangan minum, jangan ikut2 sangat trend sekarang. Kata dia lagi, jus kunyit tu boleh akibatkan faraj kering. Saya pun iyakan je lah. Kita pun bukan perpengetahuan sangat bab2 ni. So tu yang kita iyakan je. Wallahu'alam.

Jgn amalkan sgt jus kunyit darah cepat kering..cepat monopos