Scan 36minggu

Hi nak tanya detail scan boleh buat lg ke klu dh 36 minggu ? Or apa scan yg sesuai utk week36 ni

7 Balas

sy 25 weeks aritu, buat scan biasa je. scan 3D4D. da konfem apa gender, dapat gambar berwarna dan video, nampak muka baby, cek semua air ketuban ok ke atau tak, berat baby dan 2d growth scan. #1stmom #36weeks+

5d boleh.. tapi haritu saya 35 minggu buat 5d scan baby tak bg kerjasama sebab kepala dah kebawah & muka dia ke belakang. So tak jelas nampak 🙁

Detail scan dah tak boleh sis, better buat 2D growth scan. Nanti dia akan check kedudukan baby, jumlah air ketuban dan lain lain.

36w dh xblh buat detail scan. sbb bby dh padat. scan biasa tgk kedudukan bby, pnjg berat air ketuban sahaja yg dpt tgk.

kalau baby belum masuk laluan. Masih boleh buat.

Huhu tk boleh. 5D je boleh

scan 5d boleh.