Makan keladi

Nak tanya czer dah 3 bulan boleh ke makan keladi. Ada orang kata gatal

4 Balas

Selalu dengar org tua bgtau makan keladi lwpas bersalin effect jd gatal..tak tau la fakta sebenarnya mcm mana sebab badan masing2 tak sama..klu sy okay awk blm tentu okay haa gitu..tp klu sy, sy tak berani😅klu sis tak tahan nk mkn, mkn dulu dlm kuantiti yg sedikit tgk bdn mcm mana..klu sis berani laa😅

11mo ago

ok dah try makan ubi keladi masak asam pedas seketul.. harap2 tkde apa la😀

sy bersalin normal takleh makan udang, orang tak kata pun gatal.. tp saya makan gatal.. sbb sy alahan udang. kalau org sua banyak mana pn kata elok pun tetap saya takleh makan. sbb badan saya takleh udang. bdn org lain2 yaa mommy.. bkn semua sama

kalau xde alergik dgn keladi boleh je nak makan. cuba la rasa dulu. kalau makan kemudian awak rasa badan awak okay then proceed la mkn. apa2 yg kita makan ni kena berpada2. itu je awak😘

rasa gatal tu kalau makan batang keladi tak rebus elok. tu bukan kata beranak, yg sihat pun gatal woo😂😂