Berborak

Nak tanya. Biasa mommies bual apa dengan bengan baby dalam perut ye ?

25 Balas

Saya selalu borak tanya tengah buat apa tu, tiap kali rasa dia gerak,Kadang dia melawan, lagi kita tanya lagi kuat rasa 😂🤣 hahahaha geram rasa 😆 omey sangat. Paham ape kita cakap, memang kata la..buat la banyak kali, nanti dh keluar mama picit idung picit pipi kahkahkah 🤣 lagi lawan 🤣😂 Selalu borak harinih nak pergi mana,makan ape, nanti jumpa doc hari sekian2..adik jgn besor ngat membesarnya 🤣 jenuh mama teran nanti. Pastu selalu bgitaw dia, adik kuar la secara normal, jangan la songsang..so senang la nanti adik kuar. Kita dua happy 🤣 macam tu lah saya borak ngan dia hahaha

4y ago

Hehehe.. Dengan saya je.. Bapak dia pegang perut, sembang apa2..dia diam. Merajuk bapak dia kejap hahahahhà 😂🤣

😭😭😭x blh nk ajak borak...nak2 kalau suami ada rumah....dia mmg x nk layan sy bila sy pnggil...klau papa dia pnggil n gosok perut dia mlayan pulak n x rety duk diam😣😣😣...klau siang ary bdua bila pinggil dia gerak, msa to borak2 n mtok tolong bg kerjasama time nak msak, klau x mmg megeras je time nk msk...lagi 1 dekat2 papa dia nak balik kerja...mmg jenuh mmanggil x nk gerak...5minit papa dia nk smpai rumah start lh gerak2...mcm tahu2 je😓😓😓

4y ago

Anak papa sungguh ye 😅

Sy mintak baby bg kerjasama, trutama masa nk memasak, klau x ckp sumpah dia akan mgeras...klau cuma ckp teman mama masak pun dia megeras....so kna lh gosok2 perut ckp "biby tolong mama msak blh"....elok2 blh msak...klau x ada pekataan tolong to...alamaknya x msk lh...dia asik mgeras or rsa sakit2 je kat bawah perut...

berbual sebab bebel kan daddy dia...hahahahah tapi biasa nya dia akan side daddy dia,sbb bila bebel2 kan daddy dia smbil belai2 dia nanti dia mengeras😂😂😂pastu daddy dia mula lah gelak,,,daddy dia ckp " haaa tu lah mommy, bebel lagi kat daddy,adik bby geng dgn daddy kan" geram je bila dgr😂😂😂😂

Selalu ckp.. jd ank yg soleh, yg baik yg tolong mama.. yg sentiasa sehat.. semoga mudahkn kita berdua. Klu time papa nk pgang dya tk nk gerak.. selalu ckp kat dya.. adik nie tangan papa.. ckpla hye kat papa..bru rsa dya bergerak 😄

pesan kat dia jadi lah anak seorang yang kuat soleh solehah, kuat dari mak dia, mcm sy jauh dengan suami, suruh dia paham keadaan pak dia tengah cari rezeki utk dia, suruh dia teman sy kt sini duduk elok2

Borak dgn baby buat ape tue? Mula2 mesti bg salam "Assalamualaikum anak ibu ayh" hehe. Pesan dia keluar on time. Ikot due date klau blh. Dok dlm perut ibu elok2. Main elok2. Nnt ibu bg mkn sedap2. Hihi

Cakap dengan baby bila tarikh nak keluar, nak keluar dengan normal dan semuanya selamat. Cakap dengna baby kena jadi anak yg sihat, kuat, pandai dan tak banyak ragam. Hehe tu je saya selalu cakap 🤣

Sy da nak dkt 9 bulan borak2 dgn baby moga jd anak solehah. Tlg mummy sbb mummy xlarat da nk keje stress jd kalau boleh keluar 37 week sihat, bole mummy cuti awal sikit.. 😅 Harap2 dimakbulkan.

4y ago

In shaa Allah. Aamiin 😊

cam2 topik, selalunya saya bagitau supaya baby jadi anak yang soleh sihat haa lebih kurang camtu la, borak je seolah2 baby dengar dan faham apa kita cakap 🤭