Buat buku pink

Nak tanya , better buat buku pink berapa week ye? Sbb saya dah 2 kali gugur , kali ni mengandung baru nak masuk 5 weeks selepas rest setahun lebih lepas gugur yg kali kedua tu .#ingintahu #pleasehelp

24 Balas

kk tmpt sy 5w dah boleh buka buku pink. sy buka buku pink ank 1st 5w pregnancy yg skarang 7w itu pun nurse dah tegur kenapa lambat 😅

buku pink biasa atas kk..klau mcm sy 8w5d bru buat..sptutnya dlm 7w dh blh buat tp sy pegi kk dh tghari..nurse kata xsempat nk buat,

atas 4w pun dh ok rasanya untuk buka buku pink..sblm 8w keatas la, nty nurse boleh pantau awak n baby skali bg ubt yg spttnya

call KK waktu week 9 sebab baru sampai balik malaysia. dia bagi tarikh buat buku week 13. Better call je KK dulu sis tanya.

Terus contact klinik kesihatan ibu dan anak berdekatan. Diorang akan bagi appoinment bila perlu bukak buku pink

biasanya kalau dah ada sejarah gugur, nurse akan adjust tuk buka buku awal sikit.. jadi better tanya je dulu..

saya haritu call dlu nurse suruh bg detail..nurse akan bg tarikh untuk datang buat buku sebelum 12 weeks..

Call Kk tempat sis, try tanya , nurse tmpt saya bagi bukak buku masa 7minggu , pernah gugur sebelum tu ..

kalau kk tempat saya kna tunggu 12 minggu baru boleh buat..paling awal pun 10minggu..

klau tpt sy kena buka buku pink sblm 12mgu...