Anak kurang berat badan

Nak tanya berapa banyak kuantiti anak perlu makan ya dlm sehari ? Dan berapa kali sehari . Saya bagi anak 3x mkan nasik breakfast , lunch , dinner snacking 2kali kadang sekali saya bagi buah , kuih , kadang buat cekodok ataupun kentang goreng , susu badan kuat tapi berat anak xnaik . Saya ada cmpur jgk bgi susu fm sekali sehari je .. sbb anak saya xnak minum susu botol .. 9month 6.8 kg je .. 😔😔 menu nasik anak saya tumis letak protein dan sayur .. kat mana silapnya .. saya kadang stress org duk kata anak kecik .. gi klinik nurse kata kurang berat badan 😔 asyik kena ulang jumpa permakanan je .. saya first mum .. tolong saya 😭😭

2 Balas

try bg ank mkn berasaskan keju. buat cheesecake baby version. bg mkn pisang pun boleh

puan try la makanan yg bersantan.cheese.nurse ckp tu bagus tu naikkn berat bby