Susu Formula vs Susu Badan

Hi,nak tanya. .baby saya baru je 5 hari,kuat menyusu,tapi susu badan saya xbanyak,n baby kerap menangis sebab x cukup susu,saya buntu,xtahu nak buat mcm mana,sebab ini anak pertama,saya & suami terpaksa bg susu formula,boleh ke bg susu formula utk baby yg baru 5 hari ?

1 Balas

Sometime bby menangis bukan hnya sbb dia perlukan susu...byk lg keperluan bby....susu kita akn produce base on demand...melainkan saluran tersumbat mybe akn block@ganggu pengeluaran susu... Boleh cuba berurut..bby umur 5hri perut dia hanya sebesar mana shj...jd keperluan dia mnyusu sbnrnya xbyk... Tp kalau btl puan xde susu tiada slhnya bg susu fm...tp org berlumba nk bg susu bf sbb susu bf ni susu yg paling baik antara semua susu..