Uri dibawah

Nak tanya, apa nak buat jika uri dibawah? Dua hari lepas berlaku pendarahan bnyak. Dan sekarang admit.

3 Balas

Banyakkan sujud lama puan. Tiap kali solat , tgh takde buat apa tu sujud je. In sha Allah membantu. Doa banyak2 supaya uri naik pada kedudukan yang betul dan selamat semuanya. Saya dulu suspek pp type 3. Monitor dgn kk dan refer hospital. Alhamdulillah uri dah naik balik. Doa banyak2 in sha Allah Allah makbul . Kuasa doa 🤲🏻

2y ago

In sha Allah ada harapan. Sebelum 34 weeks in sha Allah uri masih blh kembali pada kedudukan yang betul

sama sis..saya sampai pendarahan dan ketakutan sampai keluar ketul2 darah ..

Kena banyak bed rest, tak boleh buat kerja berat & tak boleh bersama suami

2y ago

Boleh naik lagi tu kalau sebelum 34/35w weeks. Kena banyakkan berehat & sujud sis. Nanti bila baby makin membesar dia akan tolak uri ke atas sekali. Rajinrajin sembang dengan baby minta tolong dia bawa uri ke atas. Dulu saya low lying placenta. Belum consider pp lagi masa 24w. Bila dr reassessed 32w uri alhamdulillah dah naik sikit 5cm dari bukaan rahim jarak dia. Walaupun masih low lying tapi dr kata dikira upper segment sudah & sekarang 39w pun masih low lying tapi tak ganggu jalan untuk bersalin normal.