Maksud perut mengeras

Hi 😊 nak tanya apa dimaksudkan dengan 'perut mengeras semasa mengandung? Bagaimana kah rasanya or situasi nya? Thanks 🙏 #1stbaby #noexperiencemom #24weeks3Days

1 Balas

Bagi saya ada 2 masud perut mengeras. 1. bila kandungan membesar, bermula dlm tempoh trimister kedua. 2. kontraksi samada kontraksi betul atau palsu

2y ago

Setuju jawapan puan lily, kita rasa keras samada dgn sentuhan atau kita rasa sendiri pd perut.