Anti jongang

Hi nak tanya, adakah pacifier night he or she anti jongang? Baby saya dah 7m, dia selalu melopong je mulut, tapi takde air liur meleleh, cuma tak tutup mulut. Risau pulak. Amik gmbr smua mulut lopong, tidur je tutup mulut. Kdg2 terbuka juga. Mulut bersihkan setiap hari. Tak hisap jari. Adakah effect pacifier?

1 Balas

xde la. anak sy hisap pacifier juga. tp xde la pula melopong. yg 1st dh 2tahun++ yg 2nd 7m++. yg 2nd hisap masa nk tido je. sbb doctor suggest xnk bg dia overfeeding. yg abg je xnk stop pakai lagi pacifier. cuma malam lepas tido tercabut sendiri

9mo ago

Saya pun bgi masa nak tidur je. Nti dia dh lena dia cabut sndiri. Tp lately ni dia tumbuh gigi depan bawah 2 batang. Tp satu gigi tu tumbuh senget 😅