OBIMIN

nak tanya ada x sapa2 yg makan obimin sini ? Kalau makan obimin perlu makan asid folic jugak tak ? Sebab sesetengah kwn cakap perlu makan .

10 Balas

Sy baby 2nd makan sbb masa ank 1st tak mkn dan bergantung pd obimin je..masa bersalin czer ari tu pakar ckp pd sy kena makan, mgkin ni kes sy la sbb anak kecik dgn ada lg lain la..tp ikotkan ada je org tak mkn ubat pape, ok je.. sbb dlm obimin tak silap kurang 1000mcg je, kita perlukan 4000mcg, mgkin hanya pd 1st trimester saje, lepas dr tu, tak perlu la kot..ni masa pakar sy bgtau dan pengalaman sy..

Tak perlu. Dlm obimin dah lengkap semua. Saya dulu makan pil hematinik dr kkia. Oleh kerana hb rendah sgt, doc tukar obimin.

sy trimester prtma nurse kk bg ubat pil yang satu2.. dia ckp klu obimin tu bila dh 2nd trim baru ssuai mkn..

tak yah lagi sis..1 ubat sume da ade..cuma kne jaga mkn..bnyak mkn buah n sayur

Xperlu..sbb obimin dah lengkap

Xperlu sbb obimin dh lengkap dgn asid folic

xpyh sebb dh sekali

X perlu sis

tak perlu

xperlu