Vbac

Nak tanya ada x ibu2 yg berjaya vbac? Boleh kongsi tips x, contohnya teknik prnafasan atau senaman.. First bby sy songsang x sempat buat ecv sbb ade contraction n jln bukak 2cm.. Alhamdulillah skrg dh 31week.. Ank first 2thun 3bln..

1 Balas

Macam saya dulu, teknik pernafasan n waktu teran memainkan peranan. Jangan teran selagi nurse/doctor tak suruh. Bila doc suruh teran, baru teran sekuat hati. Lepas tu, jangan menjerit masa contraction walaupun sakit sangat. Sebab nanti kita akan cepat letih. Apa yg sy buat, sy selawat & istighfar laju2. All the best mommy