Covid First Trimester

Nak tanya ada tak yg kena covid masa preggy? Apa komplikasi bersalin yg mummy hadapi? Risau + nak bersedia mental. Baru kena covid last week. Kandungan 12w. Alhamdulillah xde bleeding. Demam tak panas. Just muntah2 sakit bdan so on.

2 Balas

Saya pun baru ve covid last week masa 11w. Saya kuarantin di rumah je. Symptoms: demam, batuk, sakit badan. Saya makan ubat demam & minum air lemon suam. After 3-4days dah okay semua. Tapi kalau tak tahan sangat boleh ke hospital ya. Take care :)

Xde apa2 pun. Sy +ve masa 2nd trimester.. Alhamdulillah sy bsalin xde apa2 komplikasi, bby ok saja. Melainkan +ve masa 3rd trimester, dktr akn pantau. Jika keadaan ibu sgt teruk (stage 4 keats) perlu bsalin awal... Ni bdsrkn pnglmn kwn kerja.