Buku pink atau tak

Hi, nak tanya ada tak yg kat sini yg jumpa dr di private hosp shaja tanpa buka buku pink? Hritu ada tanya dr, dr kata xperlu buka buku pink.. Tp bagi option terpulang nk buat atau tak.. Cumanya sya just nk tnya pendapat yg lain2.. Tq

2 Balas

klu kndungan awk ada mslh, dktr private akn suruh refer ke kk/hsptl gov juga. and buku pink still kena buka sbb itu mmg prosedur.

Maksud awak, tak buka buku pink KK tapi buka buku pink di swasta. Macam tu ke?

5mo ago

Di hosp private skrg pun ada la buku nya tu.. Tp taklah serumit mcm kk punya kot.. Sbb saya punye buku tu Dr yg fill up & just letak gambar tiap kli scan & bila kena f/up.. Xde bnyk details la..