36 weeks

Nak tanya ada tak mumy2 36wk dah besalin...saya risau perut saya balik2 sakit...dah 2hri

6 Balas

saya sebelum ni 36 mggu 2 hari..saya rasa skit perut..ingat kontraksi palsu la kot..esok ye saya ad temujanji dgn nurse..saya pergi je la..saya bagitau sakit perut tu..doktor pon cek..rupa ye dah bukaan 3cm..huhu..tapi bila sampai hospital..tak jadi lak baby nak keluar..langsung tak rasa sakit nak beranak..bpe ari saya kena dok kat hospital..genap 37 mggu baru baby nak kluar..huhu..jadi apa2 baik sis pergi hospital jumpa doktor untuk kepastian

5y ago

aah jenuh saya jalan sna sni dalam hospital..nak bagi cepat bukaan..alhamdulillah cukup 37 minggu..baby nak keluar..wlaupun beranak awal baby berat 3.64 kg..klau cukup bulan taktau la berapa kg..haha

Pergi hospital check bukaan berapa. Kadang2 false contraction. Kalau perut sakit tapi bawah tak bukak, mungkin ada benda lain yg menyebabkan contraction (keputihan/air kencing kotor). Apa2 pun, check dgn hospital atau doktor.

Hi sis...sy pon brsalin 36weeks 4dy dlu sis...bby sihat je skrg,semoga urusan sis dipermudahkan nanti

Sakit mcmana tue...

Ada je org brsalin 26w

5y ago

Betul..

Sakit mcm mana?